blog banner

Digitaalisuus muuttaa liiketoimintaa – menestyvän yrityksen on pysyttävä ajan tasalla

Digitaalisuuden merkitys on kasvanut huomattavasti viime vuosina ja siitä on tullut välttämätöntä menestyvälle liiketoiminnalle, sillä se mahdollistaa yrityksille reagoinnin nopeasti muuttuviin asiakas- ja markkinatilanteisiin. Tiedon käsittely ja sen hyödyntäminen mahdollistuu nopeammin kuin koskaan aikaisemmin älypuhelimien ollessa käyttövalmiina lähes kokoajan.

Kilpailijoiksi luokitellut yritykset ovat joutuneet uudistamaan toimintamallejaan pysyäkseen kilpailukykyisinä digitaalisuuden ja modernien ratkaisuiden synnytettyä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Aivan uusia digiajan luomuksia ovat esimerkiksi virtuaalitodellisuus, robotiikka ja tekoäly. Jotta pysytään digiajan vaatimassa uudistustahdissa on, menestyvän yrityksen kannattavaa santsata nopeatempoisiin kokeiluihin ja innovatiivisiin yhdistelyihin. Parhaimmillaan kokeilujen myötä voidaan mahdollistaa vanhan toimintamallin sovittaminen uuteen.

Digitaalisuus on vaikuttanut myös kuluttajien toimintamalliin. Se on siirtynyt lehtimainoksien selailusta verkkokauppoihin ja osoittautuu merkittävänä tekijänä ostopäätöksissä. Innovatiiviset palvelukonseptit pyrkivät tasapainottamaan toimialoja verkkokauppasurffailevien hintatietoisten asiakkaiden osalta. Tiedon, tuotteiden sekä palveluiden saatavuuden nopeuduttua kivijalkamyymälöistä älypuhelimien muutamaan napautukseen, yrityksen on tarjottava asiakkailleen heidän tarpeitaan ylittäviä ratkaisuja erottuakseen joukosta. Ei riitä nykyään, että ostopäätös on järkevä – lähimaksusiru vaatii enemmän flirttailua!

Some vaikuttaa ostokäyttäytymiseemme ja saa meidät välillä haluamaan jotain, mikä järjen mukaan on turhaa. Tämä on haastavaa, mutta fiksuja yrityksiä auttaa se, että he tuntevat asiakkaidensa tunteet ja kokeilevat uusia ideoita ennen lanseeraamista. Tätä kikkailua ei kuitenkaan kannata aliarvioida.

Keskittyminen ja myös aika on nykyään melkein yhtä harvinaista kuin yksisarvisten löytäminen. Siksi modernin yrityksen tulee tarjota helppoutta ja yksinkertaisuutta, jotta asiakkaat pysyvät mukana. Ajoitus ja resurssien oikea hyödyntäminen ovat avainasemassa menestyksen saavuttamisessa. Digitaalisuus on muovannut myös yrittämistä ja esimerkiksi etätyöskentely on nykyään arkipäivää. Joten tulevaisuudessa menestyvät yritykset ovat niitä, jotka pysyvät ajan tasalla ja mukautuvat muutoksiin. Jos mielesi tekee päivittää yritystoimintasi tälle vuosituhannelle, älä pelkää. Olet juuri oikeassa paikassa!

Jaa tämä:
fi